2018-03-18 11:23:40• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Fákat csavart ki tövestől a szél

Nem csak az árvíz jelent komoly gondot a megyében, hanem a viharossá erősödő szél is.

Turc településen egy gazda arra kelt vasárnap reggel, hogy az éjszakai erős szél gyümölcsöse minden fáját kicsavarta. Annál is inkább aggasztó ez, mivel a meteorológiai intézet figyelmeztetése szerint további esőre és erős széllökésekre kell számítani.
 

Vasárnap hideg, esős, szeles idő lesz az ország 32 megyéjében és Bukarestben. A levegő hőmérséklete 10-15 Celsius-fokkal lesz kevesebb az ilyenkor megszokottnál, eső, havas eső és havazás sokfele kialakulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) által kiadott sárga jelzésű figyelmeztetésből. A figyelmeztetés vasárnap reggel 8 és este 11 óra között érvényes.


Moldvában és a Keleti-Kárpátokban jelentős mennyiségű hó hull, Erdélyben előbb eső fog esni, majd ez havas esőbe, helyenként havazásba megy át. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, helyenként 40 litert négyzetméterenként.


A szél megerősödik, sebessége hegyvidéken elérheti az 55-65, helyenként a 70 kilométert óránként. Az ANM szakemberei szerint a hideg idő a jövő hét végéig kitart.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: